Παρασκευή 19 Ιουνίου
19:00 «Παραμύθι μύθαρος και η κοιλιά σου πύθαρος». Αφήγηση παραμυθιού από τη Σοφήλια Τσορτέκη.

20:30 Παίζουμε αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο, φτιάχνουμε δακτυλόκουκλες με την θεατρολόγο Ηλέκτρα Μήτσουρα.

Σάββατο 20 Ιουνίου
19:00 «Η Βατραχίνα». Ένα παραμύθι για παιδιά από τη ρώσικη λαϊκή παράδοση. Αφήγηση παραμυθιού και εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού: Κάτια Καντούρη. Παντρεύονται όλοι όμορφες κι ο Ιβάν μια βατραχίνα. Μια βατραχίνα που μπορεί πολλά καλά να κάνει. Όταν τη δει, πιο όμορφη απ` όλες τις γυναίκες, τρέχει κρυφά το δέρμα της μες στη φωτιά να κάψει, κι εκείνη χάνεται μακριά. Θα ψάξει ο Ιβάν για να τη βρει στα δάση και στους κάμπους, μέχρι τον πύργο στο βουνό που κατοικεί ο μάγος. Μάγια ο μάγος έκανε, την κοπελιά βατράχι, και κράτησε τα μάγια του μέσα σε μια βελόνα. Σπάει τη βελόνα ο Ιβάν, την κόρη ελευθερώνει.


20:30 «Το πειρατικό ταξίδι» Μικροί πειρατές έχουν στα χέρια τους το χάρτη του γεροπειρατή. Πρέπει να βρουν που κρύβεται ο χαμένος θησαυρός. Αυτή θα είναι η αποστολή τους και για να τα καταφέρουν πρέπει να περάσουν από δύσκολες δοκιμασίες. Το ταξίδι ξεκινάει... Θα παίξουμε μέσα στην ιστορία του γεροπειρατή και του χάρτη του. Με την Ευγενία Μαλαχία.

Κυριακή 21 Ιουνίου
19:00 Η ομάδα κουκλοθέατρου Ουτοπία παρουσιάζει την παράσταση «Η Άλικη στη Χώρα των Ψαριών». Έργο του Γιάννη Ξανθούλη, με τη γνωστή μουσική του Μιχάλη Κατσαρού. Μια επίκαιρη παράσταση κουκλοθέατρου που με πολύ κέφι, τραγούδι και φαντασία και με το ιδιαίτερο χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες του Γ. Ξανθούλη, σχολιάζει την εποχή μας και τις αξίες της. Πρωτότυπες κούκλες, πολλά τραγούδια, ζωντανή μουσική. Διάρκεια παράστασης 45 λεπτά. Στο χώρο των κεντρικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ.

20:30 Μουσικά και ρυθμικά παιχνίδια. Παίζουμε με τον ρυθμό και τη μουσική, κάνουμε μια βόλτα σ’ έναν γνωστό πίνακα ζωγραφικής, γινόμαστε μπαλόνια και φουσκώνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, παίζουμε την γάτα και το ποντίκι και ζωγραφίζουμε ένα τραγούδι... με την Τίνα Παπανικολάου.

 

Animation Box, κάθε μέρα στον παιδότοπο του φεστιβάλ

Εισαγωγή στην τεχνική του animation (stop motion) με τη βοήθεια των πολύ γνωστών animation box του Σουηδού Erling Eriksson. Στο χώρο του παιδότοπου, το Νεανικό Πλάνο οργανώνει ένα εργαστήριο κινουμένου σχεδίου, όπου θα δοθεί δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους όχι μόνο να γνωρίσουν την τέχνη του κινουμένου σχεδίου αλλά να γυρίσουν παράλληλα και τις δικές τους ταινίες. Μπορείτε να φέρετε τους αγαπημένους σας ήρωες (κουκλάκια, φιγούρες κτλ) και να πρωταγωνιστήσουν στη δικιά σας ταινία!!!


Είσοδος

Ανεργοι: 3 ευρώ
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
3ήμερο εισιτήριο: 10 ευρώ

Σημεία
προπώλησης
εισιτηρίων

Επικοινωνία
Back to Top